Cepti kartupeļi ar ķirbi ir vienkāršs, bet ļoti garšīgs un veselīgs ēdiens, kas lieliski piemērots rudens vakariem.
Gan kartupeļi, gan ķirbji cepas līdzīgā laikā, tāpēc tos var likt kopā cepeškrāsnī, un abi vienmērīgi izcepsies bez vajadzības atsevišķi pārbaudīt vai pielāgot gatavošanas procesu. Kartupeļi ir neitrāli, ar vieglu zemes garšu, kas labi sader ar ķirbja saldeno un riekstaino garšu. Kombinācijā tie veido garšas līdzsvaru – kartupeļi piešķir tekstūru, savukārt ķirbis pievieno aromātisku saldumu.
Kopā ar pikantām garšvielām un smaržīgiem garšaugiem kartupeļi un ķirbis veido harmonisku tandēmu, kas noteikti patiks visai ģimenei. Tāpēc pastāstīsim, kā pagatavot ceptus kartupeļus ar ķirbi – ēdienu, kas kļūs ne tikai par gardām vakariņām, bet arī par veselīgu kārumu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Kartupeļu ar ķirbja pildījumu pagatavošana
Kartupeļus apsmērējiet ar augu eļļu un ierīvējiet ar sāli, ievietojiet cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 °C, uz 60 minūtēm. Pārējos dārzeņus sagriež mazos gabaliņos. Pēc noteiktā laika, kad kartupeļi ir jau mīksti, tos izņemiet no cepeškrāsns un ar karoti izņemiet kartupeļu iekšpusi, bet noteikti to nemetiet prom.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk